Osuruk böceği gelmemesi için ne yapmalı?
Bu alanlardaki boşlukları yüksek kaliteli bir silikon veya silikon lateks kullanarak doldurabilirsiniz. Kapı ve pencerelerdeki hasarlı camlar ve sineklikler onarılmalı veya değiştirilmelidir. Osuruk böcekleri de ortaya çıkar, bu nedenle dış mekan aydınlatmasını daha az çekici sarı ampuller veya sodyum buharlı lambalarla değiştirin.
Kokarca böceği’nin düşmanı nedir?
Kokarcanın doğal düşmanları olan eşek arıları, kendi yumurtalarını kokarcanın yumurtalarının içine bırakırlar. Yumurtalardan çıkan eşek arısı larvaları, kahverengi böcek yumurtalarının içinde beslenerek gelişimlerini tamamlarlar ve daha sonra yumurtayı delerek dışarı çıkarlar.
Kokarca böceğini nasıl yok edebilirim?
Kahverengi kokarca böceklerini kontrol etme yolları Zararlının enfekte olduğu tarım alanlarında kimyasal kontrol kullanılabilir. Biyoteknik kontrolde feromon tuzakları kullanılabilir. Bakanlığımız 2018’den beri kahverengi kokarca ile mücadele ediyor.
Böceği hangi kokuya gelmez?
Keskin Kokulu Nane Lavanta ve kadife çiçeği gibi nane kokusu da böcekleri kovmada uzmandır. Nane bitkisinin yağlarıyla yapabileceğiniz spreyler de tam bir böcek kovucu etkiye sahiptir.
Kokarca böceği hangi ilaç öldürür?
Bitki adını bulun 1 2.8g / l Gamma-CyhalothrinFINDIKVANTEX 60 CS (İTHAL)60 g / l Gamma-Cyhalothrin1 satır daha
Osuruk böceğinin ilacı var mı?
Osuruk böceği ilaçları genellikle sprey veya jel formunda bulunur. Bu ilaçlar özellikle osuruk böceklerini öldürmek için tasarlanmıştır. İlaçlar osuruk böceklerinin sığındığı alanlara uygulanmalıdır, bu nedenle ilacı doğru kullanmak çok önemlidir.
Kokarca fındığa ne zaman zarar verir?
Yumurtalardan çıkan birinci evre nimfler yumurta kümesinde veya çok yakınında topluca beslenirler. İkinci dönemi otlarda geçirdikten ve üçüncü dönemden sonra fındığa geçerler ve zararlı olmaya başlarlar.
Kokarca ilacı ne zaman atılır?
Böcek görülen bahçelerde ilaçlamaya hemen başlanmalı, diğer bahçelerde mayıs ayının ilk haftasında, ikinci ilaçlama ise 14-15 gün sonra yapılmalıdır. Bor, çinko, demir ve bakır gibi eser elementler içeren yaprak gübresi ve küf ilaçları karıştırılarak uygulanabilir.
Kokarca böceği hangi bitkilere zarar verir?
Fındık, elma, armut, şeftali, kayısı ve kivi gibi birçok meyvenin yanı sıra, özellikle biber ve domates olmak üzere birçok sebzeye ve pirinç ve pamuk gibi çeşitli gruplara ait mahsullere ciddi zararlar verir. Yetişkin Kahverengi Kokarca 4. ZARAR Doğrudan ve dolaylı olmak üzere iki şekilde zarar verirler.
Kokarca böceği eve neden gelir?
Paylaş! Bu tür böceklere istilacı türler denir çünkü kokularıyla diğer böcekleri çekerek evinize girebilirler. Diğer koku böcekleri bu sinyalleri aldıklarında, özellikle çatlaklar, camlar ve pencereler aracılığıyla evinize girebilirler.
Kokarca böceğini kim yer?
Doğal Düşmanlar Çin’e özgü bir parazitik yaban arısı türü olan Trissolcus japonicus, bu türün doğal düşmanıdır. Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Yeni Zelanda’da Trissolcus japonicus, kahverengi kokarca böceklerine karşı biyolojik silah olarak kullanılır.
Kokarca ne sever?
Kokarcalar, yiyecek konusunda seçici olmayan ancak etle beslenmeyi tercih eden hepçil hayvanlardır. Tavşanlar ve kemirgenler, kuşlar, kertenkeleler, yılanlar, kurbağalar ve böcekler gibi küçük memelileri avlarlar. Bitkisel diyetleri kökler, meyveler ve yemişlerden oluşur.
Sirke kokusu böcekleri kaçırır mı?
Özellikle beyaz sabunun keskin kokusu fareleri kısa sürede evinizden uzaklaştıracaktır. Fare ve böceklerin hareket ettiği alanları sirkeli suyla silerek temizleyebilirsiniz. Sirkeli suyla silinen yüzeylerde böcek ve farelerin hareket etmesi neredeyse imkansızdır.
Naftalin kokusuna hangi böcek gelmez?
Güveleri Uzak Tutmak Güveler, giysilere zarar veren en yaygın böcek türlerinden biridir. Naftalinler güveleri uzak tutmada çok etkilidir. Gardıroplara, çekmecelere veya saklama kutularına naftalin koyarak güvelerin giysilerinize yaklaşmasını önleyebilirsiniz.
Lavanta kokusu böcekleri uzaklaştırır mı?
Kokusunun yanı sıra böcekleri de uzak tutan bitkilerden biridir. Lavanta kokusu; Güveleri, pireleri, ev sineklerini ve sivrisinekleri uzaklaştıran bir bitkidir. Çünkü böcekler bizim için hoş olan lavanta kokusunu sevmezler.
Evde böcek olmaması için ne yapmalı?
Evde hazır bir böcek ilacınız yoksa, doğal ve etkili çözümlere başvurabilirsiniz. Beyaz sirke, limon suyu ve uçucu yağlar (lavanta, nane, biberiye gibi) böcekleri evinizden uzak tutmak için yaygın olarak kullanılır. Karbonat ve şeker karışımı da karıncalar gibi böcekleri kontrol etmede etkili olabilir.
Halı böceği hangi kokuları sevmez?
Lavanta, defne yaprağı ve nane gibi doğal içerikler bu böcekleri uzak tutmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, halıları düzenli olarak sallamak ve güneşte havalandırmak böceklerin üremesini önlemeye yardımcı olabilir.
Kokarca kendini nasıl korur?
Çoğu türün uzun burunları ve küçük gözleri ve kulakları vardır. En önemli özellikleri, kötü kokulu bir sıvı üreten iyi gelişmiş anal bezleridir. Kendilerini korumak için bu hoş kokulu sıvıyı 6 metreye kadar püskürtebilirler.
Kulağakaçan böceği nasıl yok edilir?
Kutuları boşaltın ve 1/2 inç dolduracak kadar bitkisel yağ ile değiştirin. Bu kutular kulağakaçanları çeker. Ne olduğunu bilmeden kutulara düşen kulağakaçanlar tekrar yukarı tırmanamazlar. Bu yüzden bu kutular onların mezarı olur.